„Живот без дрога“ за 9-ти път в гр. Разград



За девети пореден път ОД „Полиция“-Разград организира областния конкурс за най-оригинално послание „Живот без дрога“. Той ще се проведе на 20 март 2008 г. от 18.00 ч. в залата на ДТ „Антон Страшимиров“. Конкурсът е с превантивен характер и е насочен срещу разпространението и употребата на наркотици. Участие в него могат да вземат ученици от V до XII клас от училищата в Разградска област. Своето послание те трябва да изразят с авторска песен по темата, възможност има за индивидуално или групово изпълнение.
Журито ще оценява в четири категории.
Първата е за най-добро изпълнение – за вокално-инструментални групи, вокални групи или индивидуални изпълнители. Награди ще има още за най-добра музика, най-добър текст и за оригиналност.
От пресцентъра на полицията уточниха, че заявките за участие в конкурса и текстовете на песните ще се приемат до 15 февруари 2008 г. в Центъра за работа с деца в Разград. Справки и допълнителна информация желаещите да участват могат да получат на тел.:084/62 45 07 и 084/62 44 12.
И на това издание на конкурса основни спонсори са „Амилум България“ и „Балканфарма-Разград“. Съорганизатори на ОД „Полиция“ са РИО на МОН, Дирекция „Образование“, ЦРД, МШ „Илия Бърнев“, ДТ „Антон Страшимиров“ и Общински културен център – Разград.
Този път участниците ще получат DVD с наградените песни, концертът ще се излъчи по телевизиите „Лудогорие“ и „КИС 13“.

 

0 коментара: